Verborgen landschappen

Activity: Talk or presentationTalk or presentation at a workshop, seminar, course or other meeting

Description

De omsloten tuin schermt zich af van de omgeving en creëert haar opnieuw op een kleinere schaal. De wilde tuin volgt de natuur, creëert hiermee een bondgenootschap en is voor iedereen toegankelijk. Ideeën over tuinen, net als de mentale ruimtes die tuinen oproepen, begeven zich tussen het denkbeeldige en werkelijke. Kunstenaar en filmmaker Heidi Vogels onderzoekt hoe deze verhouding zich binnen de context van een plek en haar gemeenschap uiteenzet.

Voor de Fabriek toont ze fragmenten uit haar filmproject Gardens of Fez, een onderzoek naar de verdwenen tuinen in de medina van Fez in Marokko. In de documentaire wordt de stad geportretteerd door te kijken via de lens van de verhalen van haar bewoners, en toont een realiteit waarin herinnering en verbeelding verweven met de dagelijkse realiteit.

Onderzoeker en tuin- en landschapsarchitect Saskia de Wit geeft een lezing over de omsloten tuin en de betekenis van tussenruimtes in het stedelijk landschap. Aansluitend bezoeken we de Vergeten Tuin, een heemtuin aangelegd door bewoners op een ongerept landje verscholen in een arbeiderswijk aan de Palingstraat.
Period13 Jan 2023
Event titleGleanings from the Garden
Event typeOther
LocationEindhoven, Netherlands
Degree of RecognitionLocal

Keywords

  • enclosed garden
  • Gardens of Fez