Acht ziekenhuizen gaan medisch afval recyclen om CO2-uitstoot te verlagen

Press/Media: Public Engagement

Description

Acht Nederlandse ziekenhuizen gaan per 1 oktober medisch afval uit operatiekamers recyclen. Ze smelten het om en maken er nieuwe medische hulpmiddelen van. Dat kan de CO2-uitstoot in Nederland met ongeveer 1 procent reduceren, zegt de Technische Universiteit Delft (TU Delft) tegen NU.nl.

Period26 Sept 2021

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleAcht ziekenhuizen gaan medisch afval recyclen om CO2-uitstoot te verlagen
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletNU.nl
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date26/09/21
  DescriptionAcht Nederlandse ziekenhuizen gaan per 1 oktober medisch afval uit operatiekamers recyclen. Ze smelten het om en maken er nieuwe medische hulpmiddelen van. Dat kan de CO2-uitstoot in Nederland met ongeveer 1 procent reduceren, zegt de Technische Universiteit Delft (TU Delft) tegen NU.nl.

  De ziekenhuiszorg draagt voor 7 procent bij aan de totale CO2-uitstoot in Nederland, stellen TU Delft-onderzoekers Bart van Straten en Tim Horeman. De verwerking van medisch afval van operatiekamers is goed voor ongeveer 80 procent van de uitstoot van ziekenhuizen, licht Van Straten toe.
  Producer/AuthorNU.nl
  URLhttps://www.nu.nl/algemeen/6159036/acht-ziekenhuizen-gaan-medisch-afval-recyclen-om-co2-uitstoot-te-verlagen.html?redirect=1
  PersonsB.J. van Straten, T. Horeman