Architect pleit voor bouwen in de stad in strijd tegen woningnood: 'Maak van 2 portiekwoningen 3 of 4 nieuwe huizen'

Press/Media: Public Engagement Activities

Period26 Jun 2020

Media coverage

1

Media coverage

 • TitleArchitect pleit voor bouwen in de stad in strijd tegen woningnood: 'Maak van 2 portiekwoningen 3 of 4 nieuwe huizen'
  Media name/outletAVRO/TROS, EenVandaag
  Media typeTelevision
  CountryNetherlands
  Date26/06/20
  Description1 miljoen extra woningen zijn er nodig in Nederland om het woningtekort op te lossen. Grote vraag is waar die gebouwd moeten worden. Groen buitengebied lijkt de beste optie, daar is ruimte. Fout, zegt deze architect Reimar von Meding. Je moet juist in de stad bouwen.

  Hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer zet vraagtekens bij het plan van Von Meding: "Als je naar de woonwensen kijkt, dan zie je dat er ook juist behoefte is aan ruimte. Ook ouderen verhuizen niet zo snel van een eengezinswoning naar een appartement. Ze willen de ruimte houden voor als de (klein)kinderen komen en een tuin of een groot balkon is ook een groot goed."

  Boelhouwer zit in onderzoeken naar woonbehoefte niet terug dat er een grote vraag is naar (kleine) appartementen. "Aansluitend bij die woonwens zien we dat de oude woningen juist niet worden opgesplitst, maar worden samengevoegd tot een grotere woning."
  URLhttps://eenvandaag.avrotros.nl/geld-en-werk/item/architect-pleit-voor-bouwen-in-de-stad-in-strijd-tegen-woningnood-maak-van-2-portiekwoningen-3-of/
  PersonsP.J. Boelhouwer