Bouwen in het oosten is goedkoper en dus zegt provincie: Bouw hier, niet in de Randstad

Press/Media: Public Engagement Activities

Period10 Jun 2021

Media coverage

1

Media coverage

 • TitleBouwen in het oosten is goedkoper en dus zegt provincie: Bouw hier, niet in de Randstad
  Media name/outletDe Gelderlander
  Media typeWeb
  CountryNetherlands
  Date10/06/21
  DescriptionInterview
  Er moeten vooral meer huizen gebouwd worden in het oosten van het land, niet in de Randstad. Dat zeggen de provinciebesturen van Gelderland en Overijssel, nu uit nieuw onderzoek blijkt dat huizen bouwen hier voor de overheid veel goedkoper is. Wat Gelderland betreft komen er meer woontorens in Arnhem, Nijmegen en Ede.
  Hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer (TU Delft) heeft veel begrip voor de oproep vanuit Oost-Nederland. ,,Je ziet het ook in het noorden, waar ze zeggen: leg een hogesnelheidstrein aan en dan bouwen wij 300.000 woningen. De grote vraag is wat er gebeurt als we niet gaan bouwen in deze gebieden. De trek vanuit de Randstad vindt toch wel plaats. Wat je natuurlijk wel het liefste ziet is dat de werkgelegenheid mee verhuist. Of je bouwt bij een plek waar gewerkt wordt aan een goede ov-voorziening, Ede is daar een mooi voorbeeld van met een nieuw station.”
  Producer/AuthorAlbert Heller
  URLhttps://www.gelderlander.nl/home/bouwen-in-het-oosten-is-goedkoper-en-dus-zegt-provincie-bouw-hier-niet-in-de-randstad-br~add946a7/
  PersonsP.J. Boelhouwer