Hembrugterrein Zaanstad - Niels Heithuis

 • Hugo Priemus

  Press/Media: Public Engagement

  Description

  Als gevolg van onder meer inkrimping van de krijgsmacht heeft het ministerie van Defensie sinds de Koude Oorlog honderden hectaren grond afgestoten. In de afgelopen jaren kwamen daardoor middenin de Randstad tientallen hectaren grond vrij voor woningbouw.Maar het was wel grond met een schaduwkant. In enkele gevallen was er sprake van ernstige bodemverontreiniging. Reporter Radio onderzocht een aantal van deze projecten, waaronder het Hembrug- terrein in Zaandam, waar ruim een eeuw lang de munitiefabriek van Defensie stond.

  Period17 Sep 2017

  Media contributions

  1

  Media contributions

  • TitleHembrugterrein Zaanstad - Niels Heithuis
   Degree of recognitionNational
   Media name/outletReporter Radio - NPO 1
   Media typeRadio
   Duration/Length/SizeVan 13.40 min. t/m 17.20 - 23.25 min. / 31.30 - 39.00 t/m 43.16
   Country/TerritoryNetherlands
   Date17/09/17
   DescriptionAls gevolg van onder meer inkrimping van de krijgsmacht heeft het ministerie van Defensie sinds de Koude Oorlog honderden hectaren grond afgestoten. In de afgelopen jaren kwamen daardoor middenin de Randstad tientallen hectaren grond vrij voor woningbouw.Maar het was wel grond met een schaduwkant. In enkele gevallen was er sprake van ernstige bodemverontreiniging.

   Reporter Radio onderzocht een aantal van deze projecten, waaronder het Hembrug- terrein in Zaandam, waar ruim een eeuw lang de munitiefabriek van Defensie stond.
   Producer/AuthorNiels Heithuis
   URLhttps://www.nporadio1.nl/reporter-radio/onderwerpen/424806-de-vervuiler-betaald-maar-deed-defensie-dat-ook
   PersonsHugo Priemus