Hoe kon het zo misgaan op de Uithoflijn? 'Lichtgewicht tram per definitie sneller uit rails gedrukt'

Press/Media: Public Engagement

Description

Het was een bijzonder ongeluk gisteren op de Uithoflijn. Nog niet eerder zagen we een sneltram in Utrecht zo ernstig ontsporen. Hoe kan dit? De nieuwe sneltrams die in Utrecht rijden, kunnen per definitie gemakkelijker zijdelings uit de rails gedrukt worden. Dat zegt dr. ir. Michaël Steenbergen, railbouwkundig expert van de Technische Universiteit Delft.

Period17 Mar 2021 → 23 Mar 2021

Media coverage

2

Media coverage

 • TitleOnderzoek naar ontsporing tram op Uithoflijn, ook kruising en verkeerslichten onder de loep
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletRTV Utrecht
  Media typeWeb
  Duration/Length/Size1 pag.
  Country/TerritoryNetherlands
  Date23/03/21
  DescriptionDe gemeente en provincie Utrecht doen samen met vervoerder Qbuzz onderzoek naar het ongeluk op de Uithoflijn, waarbij een sneltram ontspoorde.
  De gemeente richt zich op de kruising en de verkeerslichten op de Laan van Maarschalkerweerd. De provincie laat een extern bureau onderzoeken hoe de tram heeft kunnen ontsporen. "De conclusies bespreken we vervolgens met elkaar."
  Producer/AuthorDick de Moor
  URLhttps://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2149930/onderzoek-naar-ontsporing-tram-op-uithoflijn-ook-kruising-en-verkeerslichten-onder-de-loep.html
  PersonsM.J.M.M. Steenbergen
 • TitleHoe kon het zo misgaan op de Uithoflijn? 'Nieuwe tram per definitie sneller uit rails gedrukt'
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletRTV Utrecht
  Media typeWeb
  Duration/Length/Size1 pag.
  Country/TerritoryNetherlands
  Date17/03/21
  DescriptionHet was een bijzonder ongeluk gisteren op de Uithoflijn. Nog niet eerder zagen we een sneltram in Utrecht zo ernstig ontsporen. Hoe kan dit? De nieuwe sneltrams die in Utrecht rijden, kunnen per definitie gemakkelijker zijdelings uit de rails gedrukt worden. Dat zegt dr. ir. Michaël Steenbergen, railbouwkundig expert van de Technische Universiteit Delft.
  Producer/AuthorDick de Moor
  URLhttps://www.rtvutrecht.nl/nieuws/2147175/hoe-kon-het-zo-misgaan-op-de-uithoflijn-lichtgewicht-tram-per-definitie-sneller-uit-rails-gedrukt.html
  PersonsM.J.M.M. Steenbergen