Jan-Dirk Jansen in de media 2022

Press/Media: Public Engagement

Period21 Jun 2022 → 7 Oct 2022

Media coverage

2

Media coverage

 • TitleSamenwerking ProRail en TU Delft voortgezet
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletCivieletechniek.net
  Media typeWeb
  Duration/Length/Size1 pag.
  Country/TerritoryNetherlands
  Date7/10/22
  DescriptionDe komende vijf jaar verzorgt ProRail medefinanciering van de sectie Railbouwkunde. Het contract daarvoor is op 7 oktober getekend door Mirjam van Velthuizen (CFO) en Karel van Gils (directeur Innovatie & Technologische Vernieuwing) namens ProRail en prof. Jan Dirk Jansen, decaan Civiele Techniek en Geowetenschappen, namens TU Delft.
  Kennisontwikkeling en onderwijs op het gebied van railbouwtechniek en de aansluiting van de spoorsector op onderwijs en wetenschap zijn erg belangrijk voor ProRail en het Nederlandse spoor. In de afgelopen tien jaar had de samenwerking de vorm van financiering van de leerstoel Railbouwkunde.
  Het afgelopen decennium breidde de samenwerking tussen ProRail en TU Delft sterk uit. ProRail zegt daarmee te kunnen putten uit de kennis en kunde van steeds meer faculteiten binnen deze en ook andere technische universiteiten.
  Een belangrijke stap was tien jaar geleden de financiering van de leerstoel Railbouwkunde aan de TU Delft, faculteit Civiele Techniek. Rolf Dollevoet vult deze al tien jaar in als deeltijdhoogleraar. De leerstoel is uitgegroeid tot een sectie Railbouwkunde, waar relevante onderzoekresultaten worden behaald en een stevig onderwijsprogramma is ontwikkeld.
  URLhttps://www.civieletechniek.net/samenwerking-prorail-en-tu-delft-voortgezet/
  PersonsJ.D. Jansen
 • TitleTU Delft: kroonprins Frederik was erg geïnteresseerd
  Media name/outletDEND
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date21/06/22
  URLhttps://www.ditjesendatjes.nl/tu-delft-kroonprins-frederik-was-erg-geinteresseerd/
  PersonsJ.D. Jansen