Kennisbank TU Delft voorspelt conditie vliegtuigconstructie

Press/Media: Public Engagement

Description

De TU Delft heeft samen met de Universiteit van Patras (Griekenland) een kennisbank voor het monitoren van luchtvaartcomposietmaterialen in gebruik genomen. Hiermee kan men realtime de huidige toestand van een vliegtuigconstructie beoordelen én de toekomstige onderhoudstoestand voorspellen. Dit kan op termijn leiden tot een gewichtsbesparing van 3 tot 7 % per vliegtuig en een brandstofbesparing van 105 per jaar voor een doorsnee vliegtuig. Het is wereldwijd de eerste openbare kennisbank.

Period17 Jun 2021

Media coverage

1

Media coverage

 • TitleKennisbank TU Delft voorspelt conditie vliegtuigconstructie
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletMade-In-Europe
  Media typeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date17/06/21
  DescriptionDe TU Delft heeft samen met de Universiteit van Patras (Griekenland) een kennisbank voor het monitoren van luchtvaartcomposietmaterialen in gebruik genomen. Hiermee kan men realtime de huidige toestand van een vliegtuigconstructie beoordelen én de toekomstige onderhoudstoestand voorspellen. Dit kan op termijn leiden tot een gewichtsbesparing van 3 tot 7 % per vliegtuig en een brandstofbesparing van 105 per jaar voor een doorsnee vliegtuig. Het is wereldwijd de eerste openbare kennisbank.
  URLwww.made-in-europe.nu/2021/06/kennisbank-tu-delft-voorspelt-conditie-vliegtuigconstructie/
  PersonsD. Zarouchas, A.A.R. Broer-Reinoso Rondinel, N. Yue, Georgios Galanopoulos, William Briand, R. Benedictus, Theodoros Loutas