Onderzoek NS en TU Delft naar flexibele dienstregeling

Press/Media: Public Engagement

Description

Spoorvervoerder NS en de TU Delft gaan onderzoeken of er ruimte is voor een flexibele treindienstregeling. De komende tijd wordt onderzoek verricht naar geschikte rekenmodellen om een spoorboekje te ontwikkelen dat beter aansluit op het aantal reizigers en hun gewoontes. De plannen betekenen niet dat de ambities voor het spoorboekloos reizen of de tienminutentrein verdwijnen, zegt Remco de Graaf van NS tegen zustervakblad SpoorPro.

Period7 May 2021

Media coverage

1

Media coverage

 • TitleOnderzoek NS en TU Delft naar flexibele dienstregeling
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletOV Pro
  Media typeWeb
  Duration/Length/Size1 pag. + 1 filmpje (SpoorProTV) van 13.20 min tot 26.41 min.
  Country/TerritoryNetherlands
  Date7/05/21
  DescriptionSpoorvervoerder NS en de TU Delft gaan onderzoeken of er ruimte is voor een flexibele treindienstregeling. De komende tijd wordt onderzoek verricht naar geschikte rekenmodellen om een spoorboekje te ontwikkelen dat beter aansluit op het aantal reizigers en hun gewoontes. De plannen betekenen niet dat de ambities voor het spoorboekloos reizen of de tienminutentrein verdwijnen, zegt Remco de Graaf van NS tegen zustervakblad SpoorPro.
  Producer/AuthorNick Augusteijn
  URLhttps://www.ovpro.nl/trein/2021/05/07/onderzoek-ns-en-tu-delft-naar-flexibele-dienstregeling/?gdpr=accept&gdpr=accept
  PersonsR.M.P. Goverde