TU Delft en Maasstad Ziekenhuis maken eerste medisch product van ziekenhuisafval

Press/Media: Public Engagement

Description

Delftse onderzoekers onderzochten samen met het Maasstad Ziekenhuis hoe ze van afval uit operatiekamers nieuwe medische producten kunnen vervaardigen. Het resultaat is de productie van een instrumentenopener. Het is het eerste medische product ter wereld dat volledig gemaakt is van ziekenhuisafval. De wetenschappers Bart van Straten en Tim Horeman van TU Delft en het Maasstad Ziekenhuis leveren hiermee een bijdrage aan de overheidsdoelstelling om in 2030 55% van de CO2-uitstoot in de zorg te verminderen. 

Period16 Mar 2022

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleTU Delft en Maasstad Ziekenhuis maken eerste medisch product van ziekenhuisafval
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletTU Delft
  Media typeOther
  Duration/Length/SizeWeb
  Country/TerritoryNetherlands
  Date16/03/22
  DescriptionDelftse onderzoekers onderzochten samen met het Maasstad Ziekenhuis hoe ze van afval uit operatiekamers nieuwe medische producten kunnen vervaardigen. Het resultaat is de productie van een instrumentenopener. Het is het eerste medische product ter wereld dat volledig gemaakt is van ziekenhuisafval. De wetenschappers Bart van Straten en Tim Horeman van TU Delft en het Maasstad Ziekenhuis leveren hiermee een bijdrage aan de overheidsdoelstelling om in 2030 55% van de CO2-uitstoot in de zorg te verminderen.
  Producer/AuthorTU Delft
  URLhttps://www.tudelft.nl/2022/tu-delft/tu-delft-en-maasstad-ziekenhuis-maken-eerste-medisch-product-van-ziekenhuisafval
  PersonsB.J. van Straten