Wewerkenthuis

Press/Media: Public Engagement Activities

Description

Als gevolg van de huidige corona-maatregelen werkt een groot deel van Nederland thuis. Voor de wetenschappers biedt de huidige situatie een onverwachte kans. Kenniscentrum Center for People and Buildings (CfPB) onderzoekt samen met Aestate/Ontrafelexperts, TU Delft en TU Eindhoven momenteel de effecten van thuiswerken. De belangstelling voor deelname aan het onderzoek blijkt groot.

Nederland is een land waar al regelmatig zo nu en dan vanuit huis wordt gewerkt. Maar als gevolg van de corona-crisis gebeurt dit momenteel op nooit eerder vertoonde schaal. Wij onderzoeken de positieve en negatieve aspecten van thuiswerken. Een groot aantal thuiswerkers, werkzaam bij uiteenlopende organisaties, vult wekelijks korte vragenlijsten in. 

Vragen die in het onderzoek ‘We werken thuis’ aan de orde komen hebben onder meer betrekking op de werkzaamheid van de (communicatie)technologie, het aansturen van medewerkers en de beleving van sociale cohesie.

Period16 Nov 2020

Media coverage

1

Media coverage

 • Title'Bijna een derde van thuiswerkers heeft gezondheidsklachten'
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletLINDA.NL
  Media typeWeb
  CountryNetherlands
  Date16/11/20
  DescriptionBijna een derde van de thuiswerkers (28 procent) zegt in meer of mindere mate klachten te ervaren als gevolg van het verplicht thuiswerken, blijkt uit onderzoek van de TU Delft en TU Eindhoven.
  Producer/AuthorRenee de Witte
  URLhttps://www.linda.nl/nieuws/binnenland/onderzoek-thuiswerken-gezondheidsklachten/
  PersonsM.H. Arkesteijn

Keywords

 • wewerkenthuis