Personal profile

Research profile

Magchiel is een specialist met een brede en lange ervaring in de bouwpraktijk in zowel de voorbereiding, aanbesteding en realisatie van civieltechnische en energietechnische projecten. Hij heeft veel ervaring zowel aan de kant van opdrachtgevers waaronder Rijkswaterstaat als ook aan de kant van aannemers. Dit zorgt er voor dat hij in zijn werk zich goed kan inleven in de belangen die spelen binnen projecten en daar optimaal rekening mee kan houden vanuit zijn werkzaamheden. Iets dat zeker van pas komt binnen contracten waarin samenwerking tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer(s) een belangrijke rol speelt zoals bij onderhavige raamovereenkomst.

 

Magchiel zijn aanpak kenmerkt zich door een mensgerichte houding en gestructureerde aanpak. Magchiel is een enthousiaste en betrokken persoonlijkheid en een verbinder pur sang. Magchiel heeft in zijn werk in veel grote projecten en programma’s gewerkt.

 

Duurzaamheid, circulair bouwen en energietransitie voeren de boventoon in Magchiel zijn werkzaamheden. Vooral vanaf 2015 is dit terug te zien in zijn ervaringen maar ook in de jaren daarvoor heeft Magchiel altijd een grote betrokkenheid gehad tot het thema duurzaamheid. Magchiel heeft diverse verschillende typen werkzaamheden uitgevoerd op het gebied van duurzaamheid. Enerzijds inhoudelijk zoals bijvoorbeeld vraagstukken rondom CO2 maatregelen en MKI (Milieukostenindicator) en LCA (Lifecycleanalyses) anderzijds ook meer aansturend zoals de implementatie van duurzaamheid binnen o.a. BAM, Rijkswatrstaat en Tennet op tender-, project- en bedrijfsniveau.

Expertise related to UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. This person’s work contributes towards the following SDG(s):

  • SDG 4 - Quality Education
  • SDG 9 - Industry, Innovation, and Infrastructure

Education/Academic qualification

Hoofdopleiding Bedrijfskunde - IBO Leusden, IBO Leusden

20082010

Award Date: 20 Oct 2023

Executive Programme Energietransitie - Nyenrode, Nyenrode Business Universiteit

20162017

Award Date: 20 May 2017

Master's degree, Civiele Techniek en Geowetenschappen, Kustwaterbouwkunde - TU Delft, Teachers of Practice / AE+T

19942002

Award Date: 20 Feb 2002

External positions

Sr Consultant Sustainability & Tenders, Aratis B.V.

1 Jun 2020 → …

Advisor PMO / Tender Management, TenneT TSO B.V.

1 Jun 2020 → …