Aanscherping en vergroening van de regelgeving voor de industrie: Het Voorstel tot wijziging van de Richtlijn industriële emissies

M.N. Boeve, V.M.Y. van 't Lam

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

Abstract

Al langere tijd was bekend dat de Europese Commissie de Richtlijn industriële emissies (RIE) evalueert. De richtlijn is van toepassing op de meest milieubelastende industriële installaties en veehouderijen in de Europese Unie, zo’n 52.000 in totaal. In 2020 zijn de uitkomsten van deze evaluatie gedeeld. Daaruit blijkt dat zaken goed gaan, maar ook dat verbeteringen van de RIE nodig zijn gelet op de ambities die de EU heeft ten aanzien van klimaat en stoffen met name op het gebied van grondstoffenefficiëntie, circulaire economie, innovatie en CO2-reductie.
Original languageDutch
Article number2023/14
Pages (from-to)79-90
Number of pages12
JournalMilieu en Recht
Volume50
Issue number2
Publication statusPublished - 2023

Bibliographical note

Green Open Access added to TU Delft Institutional Repository 'You share, we take care!' - Taverne project https://www.openaccess.nl/en/you-share-we-take-care.
Otherwise as indicated in the copyright section: the publisher is the copyright holder of this work and the author uses the Dutch legislation to make this work public.

Cite this