Absolute veiligheid : utopie of niet? Veiligheidsmanagement en inzichten voor het voorkomen van arbeidsongevallen op basis van wetenschappelijk onderzoek

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

De nieuwste inzichten in het voorkomen van arbeidsongevallen onderzocht bij 27 (grote en kleine) ondernemingen. In dit onderzoek werd enerzijds het theoretische concept rond safety culture en safety stall points uitgediept, anderzijds werd op zoek gegaan naar mogelijke factoren die safety stall points kunnen beïnvloeden. Een grondige literatuurstudie rond bedrijfsveiligheid, arbeidsongevallen en hun gevolgen en High Reliability Organizations heeft geleid tot het ontstaan van vijf hypotheses betreffende factoren die van invloed kunnen zijn op safety stall points en het bereiken van zero accidents. De hypotheses werden op een kwalitatieve en empirische manier getest bij 27 bedrijven uit verschillende sectoren en conclusies en aanbevelingen werden opgesteld. Het boek is een must-have voor iedereen die bezig is en/of begaan is met arbeidsveiligheid en het bereiken van een zero accident cultuur.
Original languageEnglish
PublisherCreateMyBook
Number of pages109
Edition2
ISBN (Print)978-1-61627-187-9
Publication statusPublished - 2016

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Absolute veiligheid : utopie of niet? Veiligheidsmanagement en inzichten voor het voorkomen van arbeidsongevallen op basis van wetenschappelijk onderzoek'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this