Babel. Interventions in Museum Boijmans van Beuningen

Research output: Non-textual formExhibitionProfessional

Abstract

In het zomersemester van 2019 heeft de leerstoel Interiors Buildings Cities van de TU Delft een ontwerpstudio gewijd aan het Museum Boijmans van Beuningen. Naar aanleiding van de voorgenomen transformatie van het museum, deden 13 internationale masterstudenten onder leiding van Sereh Mandias (TU Delft) en Tomas Dirrix (Atelier Tomas Dirrix) onderzoek naar mogelijke toekomstscenario’s voor het museum. Het vertrekpunt is het behoud van zoveel mogelijk van het bestaande ensemble, dat gezien zijn stapsgewijze groei zelf beschouwd kan worden als een verzameling, die veranderende opvattingen over museumarchitectuur in de 20e en begin 21e eeuw vertegenwoordigt. Door middel van het bouwen van grootschalige modellen zijn de kwaliteiten van het bestaande museum onderzocht. Hierop voortbouwend hebben de studenten specifieke interventies in het museum ontwikkeld. Het resultaat is een reeks fysieke, architecturale stukken - een verzameling van zorgvuldige aanpassingen aan het Museum Boijmans van Beuningen.

De tentoonstelling toont zowel het onderzoek naar de architectuur van het huidige museumensemble, als de zes ontwikkelde interventies. Het bestaat uit een reeks tekeningen van het museum en zijn uitbreidingen, en gebouwde fragmenten op schaal 1:5 van specifieke architectonische momenten. De interventies in het museum worden gepresenteerd aan de hand modellen en tekeningen die de interventies en hun betekenis in de context van het museum als geheel verklaren.
Original languageEnglish
Publication statusPublished - 10 Dec 2019
EventKijken naar Boijmans - Architectuur Instituut Rotterdam , Rotterdam, Netherlands
Duration: 10 Dec 201910 Dec 2019
https://arminius.nu/programma/kijken-naar-boijmans/

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Babel. Interventions in Museum Boijmans van Beuningen'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this