'Customization' sleutel naar gezond binnenklimaat op scholen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

32 Downloads (Pure)

Abstract

Klachten over binnenmilieu, zoals onvoldoende ventilatie, verwarming, verlichting, en lawaai, werden al in de negentiger jaren gerapporteerd. Deze binnenmilieuomstandigheden zouden de leerprestatie van kinderen beïnvloeden, evenals het risico vergroten op bepaalde overdraagbare ademhalingsziekten, zoals griep en een kou. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat astma niet alleen gerelateerd is aan blootstelling thuis maar ook op school. Astma is één van de meest chronische ziekten bij kinderen. Maar wat weten we nu eigenlijk van de schoolomgeving en het effect dat deze kan hebben op gezondheid, comfort en prestatie van schoolkinderen? Om dat te weten te komen is informatie verzameld aan de hand van een literatuurstudie van (inter)nationale onderzoeken naar de effecten van de vier factoren van binnenmilieukwaliteit (lucht, thermisch, akoestische en lichtkwaliteit) op kinderen van basisscholen en middelbare scholen. Dit artikel is een samenvatting van de bevindingen van die literatuurstudie.
Original languageDutch
Pages (from-to)18-22
JournalTVVL Magazine
Volume47
Issue number1
Publication statusPublished - 2018

Bibliographical note

Green Open Access added to TU Delft Institutional Repository 'You share, we take care!' - Taverne project https://www.openaccess.nl/en/you-share-we-take-care
Otherwise as indicated in the copyright section: the publisher is the copyright holder of this work and the author uses the Dutch legislation to make this work public.

Keywords

  • binnenklimaat
  • scholen

Cite this