De Verduurzaming: Over IT als onuitputtelijke grondstof voor een duurzame economie en samenleving

Jo van Engelen, Hans van Bommel

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

De Verduurzaming is voor bestuurder en hoogleraar Jo van Engelen en IT'er Hans van Bommel een logisch vervolg op hun twee eerdere boeken. Maakten De Verbinding en De Verdieping duidelijk wat er mis is in de IT en hoe organisaties in onze huidige complexe omstandigheden aangestuurd moeten worden, De Verduurzaming laat zien dat informatie en de toegankelijkheid daarvan een steeds belangrijker rol spelen in de maatschappij.

We zijn inmiddels gewend om als privépersoon te pas en te onpas de apps op onze smartphone te gebruiken om de juiste beslissingen te kunnen maken. Waarom doen we dat in de bedrijfs-IT nog maar mondjesmaat en willen we graag het hele proces automatiseren?

IT is intrinsiek duurzaam; de T zorgt voor veel betere connectiemogelijkheden waardoor nieuwe kennis – de I in IT – sneller en beter kan worden uitgewisseld en kan groeien. De IT is een micro-economie waarin ook hergebruik centraal kan staan, waarmee we sneller en goedkoper tot betere prestaties kunnen komen.
Original languageEnglish
Place of PublicationZutphen
PublisherVan Duuren Media
Number of pages128
ISBN (Print)9789059409415
Publication statusPublished - 2016

Keywords

  • Duurzaamheid
  • ICT (Informatie en Communicatie Technologie)
  • Kenniseconomie
  • Samenleving

Fingerprint

Dive into the research topics of 'De Verduurzaming: Over IT als onuitputtelijke grondstof voor een duurzame economie en samenleving'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this