Doe de tienkamp: gebiedshistorie en identiteit bij duurzame gebiedsontwikkeling

L.M. Oorschot, Jeroen Mensink

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

3 Downloads (Pure)

Abstract

Duurzame gebiedsontwikkeling is vooral succesvol als de ontwikkelaars rekening houden met de identiteit en de culturele context van het gebied. Dat stellen onderzoekers Leo Oorschot en Jeroen Mensink in dit nieuwe hoofdstuk van de Tienkamp voor duurzame gebiedsontwikkeling. Zij leggen uit hoe je die identiteit en context bepaalt en laten zien hoe dit in de praktijk uitpakt van de gemeente Amsterdam.

Over ‘Doe de tienkamp!’
Dit jaar publiceert de leerstoel gebiedsontwikkeling van de TU Delft een update van ‘Doe de tienkamp!’ uit 2011. Onder de overkoepelende triple P-benadering van People, Planet en Profit gaan we aan de hand van tien thema’s na hoe duurzame gebiedsontwikkeling de afgelopen tien jaar in de praktijk vorm heeft gekregen. Ieder hoofdstuk behandelt een belangrijk thema van duurzame gebiedsontwikkeling en bespreekt enkele wetenschappelijke inzichten, dilemma’s en instrumenten. We sluiten altijd af met een casus met een verbinding tussen People, Planet en Profit.
Original languageDutch
PublisherGebiedsontwikkeling.nu
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 26 Aug 2020

Keywords

  • gebiedsontwikkeling
  • gebiedshistorie
  • identiteit
  • heritage
  • duurzaamheid

Fingerprint Dive into the research topics of 'Doe de tienkamp: gebiedshistorie en identiteit bij duurzame gebiedsontwikkeling'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this