Geopolymeerbeton voor infrastructurele toepassingen (1): Ontwikkeling van zelfverdichtende mengsels

S. Zhang, G. Ye, M. Lukovic, H. Hendrik, A. Scharringa

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

In Nederland wordt veel aandacht besteed aan geopolymeerbeton als een van de mogelijkheden om de CO₂-voetafdruk van beton te verlagen. Hoewel dit materiaal op laboratoriumschaal uitgebreid is onderzocht, zijn praktische toepassingen en ervaringen nog maar beperkt beschikbaar. Bovendien bestaan er voor een brede en grootschalige constructieve toepassing een aantal uitdagingen op technologisch en technisch gebied. Er is een onderzoeksproject gestart waarin een zelfverdichtend geopolymeerbeton (ZGB) is ontwikkeld voor toepassing in een prefab voorgespannen verkeersbrug. Dit onderzoek is uitgevoerd door het Microlab en de sectie Betonconstructies van de TU Delft, Haitsma Beton en de Universiteit Gent en en wordt door de provincie Fyslân ondersteund als launching customer.
Original languageDutch
Pages (from-to)42-50
Number of pages9
JournalCement: vakblad voor de betonwereld
Volume2022
Issue number7
Publication statusPublished - 2022

Bibliographical note

Green Open Access added to TU Delft Institutional Repository 'You share, we take care!' - Taverne project https://www.openaccess.nl/en/you-share-we-take-care
Otherwise as indicated in the copyright section: the publisher is the copyright holder of this work and the author uses the Dutch legislation to make this work public.

Cite this