Het vak van de architect. Een terugblik

Research output: Non-textual formExhibitionProfessional

Abstract

Van 18 juni tot en met 18 september is de tentoonstelling 'Het vak van de architect - een terugblik' te zien in de TU Delft Library. De expositie omvat geselecteerde architectuurtekeningen en -boeken van het Koninklijk Oudheidkundig Genootschap en de TU Delft en is samengesteld door studenten van BK Bouwkunde.

Wat het vak van de architect precies inhoudt is niet vanzelfsprekend. Dat is altijd al zo geweest. Er bestaan en bestonden verschillende meningen over welke vaardigheden en kennis een architect dient te beschikken. Was de architect een kunstenaar of iemand die vooral praktische en bouwtechnische problemen kon oplossen? Welke rol speelden steenhouwers, timmerlieden en stukadoors? Wie was de meest geschikte persoon om een ontwerptekening van een gebouw te maken?

In deze expositie wordt een antwoord gezocht op deze vragen. Een selectie van architectuurtekeningen uit de collectie van het Koninklijk Oudheidkundig Genootschap (K.O.G.) is hiertoe aangevuld met enkele architectuurboeken uit de collectie van de TU Delft.
Original languageDutch
Publication statusPublished - 2019
EventHet vak van de architect - een terugblik - TU Delft Library, Delft, Netherlands
Duration: 18 Jun 201918 Sept 2019
https://www.tudelft.nl/evenementen/2019/bk/tentoonstelling-het-vak-de-architect-een-terugblik/

Cite this