Hoe moeilijk kan het zijn? Jasper van Kuijk fileert denkfouten in hedendaags ontwerp

Translated title of the contribution: How hard can it be?: Jasper van Kuijk dissects mistakes in current design

Research output: Book/ReportBookPopular

Abstract

Of het nu gaat om rookmelders, ov-fietsen, beamers of de stiltecoupé: sommige producten wil je omhelzen en andere het raam uitgooien. Maar hoe komt dat? Het is vaak lastig er de vinger op te leggen; je kunt de kwaliteit van een ontwerp namelijk niet (alleen) beoordelen op het uiterlijk. Eigenlijk zoals je ook een boek niet moet beoordelen op basis van het tekstje achterop.

Met een aanstekelijke mix van ironie en absurdisme verwoordt Jasper van Kuijk de principes, uitdagingen en valkuilen van het creëren van nieuwe producten. Aan de hand van vele herkenbare voorbeelden laat hij zien dat ontwerpen een complexe bezigheid is, waarin men ondanks de beste bedoelingen verrassend vaak kan verdwalen. Maar juist die missers brengen waardevolle inzichten aan het licht en maken dat je meer waardering krijgt voor geslaagde ontwerpen. Met Hoe moeilijk kan het zijn? wijst Van Kuijk de weg naar een gebruiksvriendelijkere, intuïtievere en beter ontworpen wereld.
Translated title of the contributionHow hard can it be?: Jasper van Kuijk dissects mistakes in current design
Original languageDutch
PublisherMaven
Number of pages173
ISBN (Print)9492493098
Publication statusPublished - 14 Oct 2016

Keywords

  • Innovatie
  • Ontwerpen

Fingerprint

Dive into the research topics of 'How hard can it be? Jasper van Kuijk dissects mistakes in current design'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this