Met de kennis van straks: de wetenschap goed voorbereid op pandemieën

P Dykstra, P.M. Bluyssen, Chantal Bleeker-Rovers, Lennie Derde, Eddy van Doorslaer, Sanneke Kuipers, Jan Vandenbroucke, Julia van Weert

Research output: Book/ReportReportScientific

34 Downloads (Pure)

Abstract

Wat heeft de Nederlandse wetenschap nodig om bij een volgende pandemie kennis te leveren die bijdraagt aan het bestrijden van de infectie-uitbraak en het voorkomen van maatschappelijke schade? Een KNAW-adviescommissie bracht in kaart welke lessen de wetenschap uit de afgelopen periode kan trekken.

Om goed voorbereid te zijn op toekomstige grootschalige infectieziektenuitbraken moeten Nederlandse wetenschappers beter samenwerken, binnen en buiten hun eigen vakgebied. Ook moeten ze onderzoeksgegevens vaker met elkaar delen. De KNAW stelt in het advies 'Met de kennis van straks. De wetenschap goed voorbereid op pandemieën' dat beleidsmakers en kennisinstellingen een belangrijke taak hebben om dit mogelijk te maken.
Door in de huidige, rustiger tijden de juiste voorwaarden te scheppen, kunnen wetenschappers straks direct aan de slag te als de situatie daarom vraagt.
Original languageEnglish
Place of PublicationAmsterdam
PublisherKNAW
Number of pages73
ISBN (Electronic)978-90-6984-759-7
Publication statusPublished - 2022

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Met de kennis van straks: de wetenschap goed voorbereid op pandemieën'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this