Mix-A-Body-Match: een spel voor families in India over het taboe op menstruatie

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Een korte post op Facebook. Toen ze het las, had ontwerper Petra Salarić niet kunnen voorzien hoe groot de impact daarvan zou blijken te zijn op haar keuzes als ontwerper. Het
berichtje refereerde naar een project over de invloed van beeldvorming in de media op de stigmatisering van menstruatie. Dit zette Petra aan het denken. Ze realiseerde zich hoe weinig ze eigenlijk zelf wist over dit onderwerp en over de invloed van menstruatie op haar eigen leven. Dat inzicht, zo vertelde zij mij later, ontwaakte bij haar een gevoel van verantwoordelijkheid; het gevoel dat ze hier iets mee moest doen, als vrouw én als ontwerper. Dat was de start van een geweldige ontwerpreis. Ze dook in de historie van menstruatie, bestudeerde heilige geschriften en deed veldwerk in India. En dit alles bracht ze samen in Mix-A-Body-Match: een progressief kaartspel over de puberteit voor ouders en hun kinderen.
Original languageEnglish
Pages (from-to)88-97
Number of pages10
JournalTijdschrift Positieve Psychologie
Volume7
Issue number3
Publication statusPublished - 2021

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Mix-A-Body-Match: een spel voor families in India over het taboe op menstruatie'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this