Op weg naar verbeterde keringen: Vijf jaar All-Risk-onderzoek naar nieuwe veiligheidsnormen

Translated title of the contribution: Towards Improved Flood Defences: Five Years of All-Risk Research into the New Safety Standards

M. Kok (Editor), V.J. Cortes Arevalo (Editor), Martijn Vos (Editor)

Research output: Book/ReportBook editingProfessional

205 Downloads (Pure)

Abstract

Het beperken van overstromingsrisico’s is een grote maatschappelijke uitdaging, met name voor landen waar de dreiging van het water altijd dichtbij is. De groei van de economische activiteiten en het aantal inwoners van Nederland hebben aan de basis gestaan van het vaststellen van nieuwe overstromingsnormen. De ambitie is aan deze nieuwe veiligheidsnormen te voldoen door de komende 30 jaar zo’n twee derde van de 3.500 kilometer aan primaire waterkeringen te versterken, onder de vlag van het hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Het onderzoeksprogramma All-Risk, dat tussen 2017 en 2021 is uitgevoerd, heeft als doel bij te dragen aan de implementatie van de nieuwe risicobenadering.

Na vijf jaar onderzoek presenteren we in dit boek de All-Risk resultaten voor dijkprofessionals en alle anderen die geïnteresseerd zijn in waterveiligheid. Het boek begint met de kansen en uitdagingen van de technische en juridische implementatie van de nieuwe Nederlandse risicogebaseerde benadering. Daarna behandelt elk hoofdstuk één van de vijf All-Risk onderzoekthema's. Hierin staan de belangrijkste uitkomsten van 15 PhD projecten, uitgevoerd aan vijf universiteiten samen met meer dan 30 partners van de overheid, onderzoeksinstituten, NGO's en de private sector. Elk hoofdstuk bevat verder verhaallijnen (storylines) over toepassingen in casestudies en wordt afgesloten met reflecties uit webinardiscussies met vertegenwoordigers uit onderzoek en praktijk.
Translated title of the contributionTowards Improved Flood Defences: Five Years of All-Risk Research into the New Safety Standards
Original languageDutch
PublisherTU Delft OPEN Publishing
Number of pages208
ISBN (Electronic)978-94-6366-549-0
ISBN (Print)978-94-6366-549-0
DOIs
Publication statusPublished - 2022

Keywords

  • waterkeringen
  • veiligheidsnormen
  • dijken
  • risicobenadering
  • waterveiligheid

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Towards Improved Flood Defences: Five Years of All-Risk Research into the New Safety Standards'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this