Prototype voor participatieve monitoring van stedelijke plannen

Agung Indrajit, Peter van Oosterom, Bastiaan van Loenen, M. Hasannudin Yusa, Deni Suwardhin

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

10 Downloads (Pure)

Abstract

De ‘Participatory Urban Plan Monitoring’ (PUPM)aanpak draagt bij aan het monitoren van ruimtelijkeontwikkelingen in context van de stedelijke plannen.PUPM is gebaseerd op een open informatieinfrastructuur voor delen van verschillende soortenland administratie gegevens: eigendomsregistratie,waardebepaling, ruimtelijke ordening en ruimtelijkeontwikkeling. Voor twee Indonesische steden, Jakartaen Bandung, is een PUPM prototype ontwikkeld enzijn er vervolgens bruikbaarheidstesten uitgevoerd.Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de realisatievan ‘Smart Cities/Digital Triplets’. De PUPM aanpakis generiek en kan ook elders in de wereld wordeningezet. En daarmee kan het ook voor Nederland eeninteressante optie zijn bij het inzetten van data voorhet realiseren van ruimtelijke plannen.
Original languageDutch
Pages (from-to)27-31
Number of pages5
JournalTVVL Magazine
Publication statusPublished - 2021

Bibliographical note

Green Open Access added to TU Delft Institutional Repository 'You share, we take care!' - Taverne project https://www.openaccess.nl/en/you-share-we-take-care
Otherwise as indicated in the copyright section: the publisher is the copyright holder of this work and the author uses the Dutch legislation to make this work public.

Cite this