Ruimer bereik in onderzoek en bestuur: Interview Erelid Rien Kaashoek

Research output: Contribution to journalArticleScientific

Abstract

Rien Kaashoek, geboren te Ridderkerk in 1937, is een van Nederlands bekendste wiskundigen in de operatorentheorie. Hij is onder andere (co-)auteur van ruim tweehonderd artikelen en negen boeken. Rien is gepromoveerd in Leiden en op jonge leeftijd hoogleraar geworden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Inmiddels is hij al zo’n vijftien jaar met emeritaat en is nog volop actief in het onderzoek. Samen met Henk van der Vorst heeft hij de nota Nieuwe dimensies, ruimer bereik geschreven (zie NAW juni 2002), waarin de grondslag gelegd wordt voor de wiskundeclusters en voor Mastermath. Na drie jaar lobbyen resulteerde de nota in voldoende financiële middelen om de start van de eerste drie
clusters — van de geplande zes — mogelijk te maken (zie NAW juni 2005). Rien en Henk zijn tijdens het afgelopen BeNeLux Mathematisch Congres op de Algemene Ledenvergadering benoemd tot ereleden van het Koninklijk Wiskundig Genootschap. Hieronder een interview met een nieuw erelid.
Original languageEnglish
Pages (from-to)107-110
Number of pages4
JournalNieuw Archief voor Wiskunde
Volume17
Issue number2
Publication statusPublished - 2016

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Ruimer bereik in onderzoek en bestuur: Interview Erelid Rien Kaashoek'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this