Ligt het nou aan mij? Jasper van Kuijk fileert denkfouten in hedendaags ontwerp

Translated title of the contribution: Is it me?: Jasper van Kuijk dissects thinking errors in current design

Research output: Book/ReportBookPopular

Abstract

"Eenmansconsumentenbond' Jasper van Kuijk bespreekt al jaren slecht ontworpen producten en diensten. In zijn populaire Hoe moeilijk kan het zijn?-columns in de Volkskrant maakt hij duidelijk wat er mis is gegaan bij het ontwerpen en welke ontwerpprincipes hieraan ten grondslag liggen en hádden moeten liggen.
In Ligt het nou aan mij? fileert Van Kuijk nieuwe gebruiksproblemen en geeft hij heldere (en pijnlijk grappige) analyses. Het boek is voorzien van illustraties en de stukken zijn ingedeeld en ingeleid per categorie (bijvoorbeeld "thuis', "zakelijk bekeken', "kinderen' en "openbaar vervoer'), waardoor er een goed beeld ontstaat van de specifieke ontwerpuitdagingen. Een gebruiksaanwijzing vooraf: het lezen van dit boek gaat vergezeld met het nodige leedvermaak en opgetrokken wenkbrauwen. En een grote geruststelling: nee, het ligt (waarschijnlijk) niet aan jou.
Jasper van Kuijk is cabaretier, columnist voor de Volkskrant en Radio EenVandaag, ontwerper én wetenschapper (universitair hoofddocent gebruiksgerichte innovatie aan de TU Delft). Een druk bestaan, maar de constante factoren zijn zijn vlijmscherpe analyses en een aanstekelijk gevoel voor humor.
Translated title of the contributionIs it me?: Jasper van Kuijk dissects thinking errors in current design
Original languageDutch
PublisherMaven
Number of pages220
ISBN (Electronic)9789492493743
ISBN (Print)9789492493729
Publication statusPublished - 2019

Keywords

  • usability
  • user-centered design
  • public understanding of design
  • user experience

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Is it me? Jasper van Kuijk dissects thinking errors in current design'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this