Scholen als Energieambassade in de wijk: Actieonderzoek 2018 – 2019

Mijntje de Caluwé, Patrick van der Hofstad, Thomas Hoppe, Gerdien de Vries

Research output: Book/ReportReportProfessional

71 Downloads (Pure)

Abstract

Leerlingen en scholen in het basis- en voortgezet onderwijs bieden een goede basis om te kunnen helpen om in wijken de energietransitie op gang te brengen. Basisscholen hebben hierin meer invloed dan scholen voor voortgezet onderwijs. Zowel scholen die al meer duurzaamheidsprojecten hebben uitgevoerd, als beginnende scholen, kunnen met de methode van het project ‘Scholen als energie-ambassades in de wijk’ (SAEW) zinvolle stappen zetten.
In steeds meer gemeenten zijn concrete plannen om de komende jaren duurzame energie op te wekken, energie te besparen en “van het gas af te gaan”. De idee achter het project is dat leerlingen op hun school leren waarom dat nodig is en hoe het kan worden uitgevoerd. Hierdoor worden ouders, andere wijkbewoners en professionele partijen (zoals netbeheerders, woningcorporaties of energiecoöperaties) meegenomen en enthousiast gemaakt om in een co-creatieve setting initiatieven te ontwikkelen, en deze vervolgens gezamenlijk uit te voeren...
Original languageEnglish
PublisherStichting Technotrend
Number of pages67
Publication statusPublished - 2020

Keywords

  • TESE 117007

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Scholen als Energieambassade in de wijk: Actieonderzoek 2018 – 2019'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this