SenseLab: een echte speeltuin voor de zintuigen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

23 Downloads (Pure)

Abstract

Uit onderzoek blijkt dat ons verblijf binnen niet goed is voor onze gezondheid. Mensen brengen steeds meer tijd binnen door, dus het binnenmilieu gezond en comfortabel maken en houden is dan ook erg belangrijk. Het SenseLab is gebouwd om bij te dragen aan het begrijpen van en het leren omgaan met het binnenmilieu. In het SenseLab kunnen studenten, onderwijzers, onderzoekers, maar ook het publiek, verschillende binnenmilieuomstandigheden ervaren en testen.
Het Senselab is gebouwd rond de vier binnenmilieufactoren (lucht, thermisch, licht en akoestiek) en bestaat uit: Een belevingsruimte (de Experience room), bedoeld voor onderzoek naar de totale perceptie van binnenmilieukwaliteit, dus alle factoren te samen. En vier testkamers, open voor publiek. Hier kun je ruiken aan materialen, warmte en koelte beleven, zien hoe licht inspeelt op de perceptie en ervaren hoe akoestiek verbeterd kan worden.
Original languageDutch
Pages (from-to)42-45
JournalTVVL Magazine
Volume47
Issue number3
Publication statusPublished - 2018

Bibliographical note

Green Open Access added to TU Delft Institutional Repository 'You share, we take care!' - Taverne project https://www.openaccess.nl/en/you-share-we-take-care
Otherwise as indicated in the copyright section: the publisher is the copyright holder of this work and the author uses the Dutch legislation to make this work public.

Keywords

  • binnenmilieu
  • Senselab

Cite this